פיברומיאלגיה בצבא- תביעה נגד משרד הביטחון

פיברומיאלגיה (דאבת שרירים), הינה מחלה המתאפיינת בכאב כרוני, רגישות ועייפות. במאמר זה, נכיר מהם הגורמים להתפתחות המחלה ונענה על השאלה החשובה ביותר; האם קיים קשר בין התפרצות המחלה לבין השירות הצבאי ואם כן, באילו נסיבות משרד הביטחון יכיר בהתפרצות המחלה ככזו שנגרמה בעקבות השירות.

פיברומיאלגיה- רקע כללי

פיברומיאלגיה (דאבת שרירים), הינה מחלה המתאפיינת בכאב כרוני מפושט, רגישות עזה במספר נקודות בגוף, הפרעות שינה, קשיי ריכוז ועייפות.

המחלה, פוגעת קשות ביכולת התפקוד של החולה אם כי נראה שבשל הקושי באבחון המחל כ- 75% מהחולים במחלת הפיברומיאלגיה אינם מאובחנים.

גורמים להתפרצות המחלה:

נכון להיום, לא קיימת הוכחה רפואית וחד משמעית לגבי הגורמים להתפרצות מחלת הפיברומיאלגיה אם כי בהתבסס על מחקרים קיימים נראה כי הגורם העיקרי למחלה הינו נטייה גנטית בשילוב אירועים טראומטיים שונים (חבלה פיזית או לחץ נפשי) ו/או חשיפה לזיהומים שונים.

הוכחת קשר סיבתי בין התפרצות מחלת הפיברומיאלגיה לבין השירות הצבאי:

לצורך הוכחת הקשר הסיבתי בין התפרצות המחלה לבין השירות הצבאי יש להוכיח קיומו של אירוע שגרם לפגיעה פיזית או נפשית שהובילו להתפרצות המחלה- חשיפה למזהמים פציעה גופנית או לחץ נפשי.

נקודה חשובה שיש להכיר ולדעת בהקשר של הוכחת הקשר הסיבתי היא, שתביעה בגין פיברומיאלגיה נתקלת לא פעם בקשיים בשלב הוכחת הקשר הסיבתי בשל הקשיים שבאבחון המחלה, מועד האבחון בפועל והיעדר "הוכחות" על האירוע הנטען, שבעקבותיו לכאורה, התפרצה המחלה.

חליתם בפיברומיאלגיה במסגרת השירות?

אנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך, צעד אחר צעד

ועדה רפואית ואחוזי נכות- פיברומיאלגיה:

בהנחה שמשרד הביטחון יקבע כי הוכח הקשר הסיבתי בין מחלת הפיברומיאלגיה לבין השירות, התובע יתבקש להתייצב בפני ועדה רפואית שמטרתה לקבוע את גובה אחוזי הנכות ומשך תקופת הנכות.

במסגרת הוועדה הרפואית כאמור, רופאי הוועדה יעיינו במסמכים הרפואיים שהוגשו במסגרת הגשת התביעה (ומכאן החשיבות באופן הגשת התביעה), ישוחחו עם התובע ויפנו אליו שאלות הקשורות ליכולת התפקודית היומית שלו. כמו כן, התובע יתבקש להיבדק בבדיקה רפואית.

אחוזי נכות- פיברומיאלגיה:

ככלל, אחוזי הנכות נקבעים בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל- 1969 בהתאמה לפגיעה ולסעיף ליקוי תואם.

בתקנות הנכים, על פיהן נקבעת דרגת הנכות כאמור, לא קיים סעיף ספציפי המתייחס לפיברומיאלגיה ועל כן ברוב המקרים, גובה אחוזי הנכות יקבעו בהתאם לסעיף 35 לתקנות הנכים המתייחס למחלות העצמות והפרקים.

תביעה נגד משרד הביטחון: שלב אחר שלב לקבלת מלוא הזכויות

ככלל, הדרך לקבלת ההכרה ארוכה וסבוכה אך בעזרת הידע, ההכוונה והליווי הנכונים, תוכלו לקבל את ההכרה המגיעה לכם ככאלה שנפצעו במסגרת שירותם.

שלבי התביעה שיש להכיר;

בשלב הראשון, יש למלא טופס תביעה בצירוף מסמכים רפואיים.

בשלב השני, משרד הביטחון יבחן את הקשר הסיבתי בין הנכות הנטענת לבין השירות; שלב איסוף חומר רפואי, בדיקת נסיבות האירוע והחבלה ובדיקה על ידי מומחה רפואי מטעם משרד הביטחון שייתן דעתו לעניין הקשר הסיבתי.

בשלב השלישי והאחרון, מתקבלת החלטה; האם התובע הצליח להוכיח הקשר הסיבתי בין הנכות הנטענת לשירות ובאם לאו. במידה וייקבע כי הקשר הוכח הקשר, התובע יוזמן לוועדה רפואית לצורך קביעת גובה אחוזי נכות ומשך תקופת הנכות. במידה וייקבע כי לא הוכח הקשר, קמה לתובע הזכות לערער על החלטת קצין התגמולים תוך 30 יום (מיום קבלת ההחלטה), אל בית המשפט השלום בשבתו כוועדת ערר.

 

אנו מאמינים שייעוץ וייצוג משפטי מעורך דין מנוסה ומומחה בתחום תביעות נגד משרד הביטחון הוא שעושה את ההבדל בין הצלחה לכישלון.

משרדנו, מתמחה באופן בלעדי בייצוג חיילים ואנשי כוחות הביטחון בתביעותיהם מול אגף השיקום במשרד הביטחון תוך ליווי מלא לאורך כל הליך התביעה, החל מהגשת טופס התביעה ועד לקבלת מלוא הזכויות המגיעות לכם.  אנו נמצאים לצידכם בכל צעד ושעל, תוך ליווי מקצועי וייצוג עיקש בוועדות רפואיות ובערכאות משפטיות.

כל הדרך, צעד אחר צעד, נלחמים עבורכם ועבור הזכויות שלכם.

שיתוף: