הגורמים לירידה בשמיעה
- חשיפה לרעש חזק- חשיפה לרעש התקפי וחד פעמי כדוגמת פיצוץ או ירי מסיבי.
- חשיפה ממושכת לרעש- חשיפה ממשוכת לרעש כדוגמת ירי מטווחים, רעש מטוסים, רעש ממכונות עבודה.
- פגיעת הדף- עלולה להוביל לקרעים בעור התוף.
הליך הגשת תביעה נגד משרד הביטחון: ירידה בשמיעה במסגרת מלחמת "חרבות ברזל"
בהתאם להוראות חוק הנכים (תגמולים ושיקום)- תשי"ט 1959, חייל ו/או איש כוחות הביטחון שנפגע תוך ועקב שירותו זכאי לקבל הכרה כנכה צה"ל בגין הנכות שנגרמה לו בהתקיים התנאים הקבועים בחוק כאשר בהקשר הזה יש לומר, שלצערנו, גם כאשר מתמלאים התנאים הקבועים בחוק לרוב מדובר בהליך ארוך ולעיתים אף מייגע.
מלחמת חרבות ברזל, שינתה את סדר הדברים, ובשל כמות הפצועים והצורך במתן טיפול מיידי לאותם פצועים, התקבלה ההחלטה להכיר בחיילים ובאנשי כוחות הביטחון שנפצעו במסגרת המלחמה בהליך הכרה ייעודי.
במסגרת ההליך כאמור, הפצועים זכאים להטבות ייחודית הכוללות בין היתר תשלום מיידי של מענק חד פעמי, תשלום מקדמות בהתאם לחומרת הפציעה, טיפולים נפשיים, תשלומים להוצאות בני משפחה ועוד.
סובלים מירידה בשמיעה בעקבות מלחמת "חרבות ברזל"?
אחוזי נכות בגין ירידה בשמיעה וטנטון
במידה ומשרד הביטחון הכיר בפגיעה של המבקש כלומר, המבקש הוכר כנכה צה"ל, הוא יוזמן להתייצב בפני ועדה רפואית שמטרתה לקבוע את גובה אחוזי הנכות ומשך תקופת הנכות.
החלטת הוועדה תינתן בהתבסס על בדיקות רפואיות ובדיקות שמיעה שהוגשו במסגרת הגשת התביעה (ומכאן החשיבות באופן הגשת התביעה), ובהתבסס על חוות דעתם של רופאי הוועדה.
נקודה חשובה שחשוב להכיר ולדעת, היא כי אמנם קיימות בדיקות לאבחון טנטון אם כי ישנה סברה שלא ניתן להוכיח באופן אובייקטיבי על קיומו של טנטון מעצם הבדיקות ומשכך נקבעה דרישה בחוק לפי נדרשת ירידה בטווח תדרים ספציפי על מנת שהמבקש יוכל לדרוש הכרה בגין טנטון.
גובה אחוזי הנכות:
גובה אחוזי הנכות נקבעים בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגות נכות) תש"ל-1969.
אחוזי הנכות בגין ירידה בשמיעה וטנטון יכולים להיקבע בשיעור 1% או 10%, תלוי אם מדובר בטנטון קבוע או לא. תקנה 72(ג) קובעת את אחוזי הנכות כך:
ליקוי שמיעה בתחום צלילים גבוהים 3,000 ו-4,000 הרץ החל ב-25 דציבלים (בנוסף לליקוי שמיעה בתחום הדיבור)
- ללא טנטון או עם טנטון לא קבוע- 1%
- כנ"ל עם טנטון קבוע, המתחיל לא יותר מחצי שנה לאחר חבלה ולא מאוחר מיום ההפסקה לחשיפה לרעש- 10%
אם בנוסף לירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים והטנטון, ישנה גם פגיעה בתדרים הנמוכים ובדיבור, ניתן יהיה לדרוש אחוזי נכות נוספים בהתאם לתקנה 72 (א). כמו כן, אם הפגיעה בשמיעה גרמה לחירשות מוחלטת בשתי האוזניים, אחוזי הנכות ייקבעו בשיעור גבוה הרבה יותר בהתאם לתקנה 72 (ב).
לחישוב גובה המענק באתר אגף שיקום משרד הביטחון– לחצו כאן.
לסיכום- תביעה נגד משרד הביטחון בגין ירידה בשמיעה במסגרת "חרבות ברזל"
נראה כי פגיעה של ירידה בשמיעה במסגרת המלחמה הינה פגיעה שכיחה בקרב חיילי צה"ל ומשרתי כוחות הביטחון בשל אופי הפציעה, הגורמים והנסיבות המובילים לפציעה.
אם הנכם סובלים מירידה בשמיעה בעקבות הלחימה, עליכם לייחס חשיבות מכרעת להגשת תביעה כנגד משרד הביטחון הן בשל הזכאות לקבלת טיפול רפואי והן בשל הפיצוי הכספי/ תגמול חודשי שייתכן שמגיע לכם.
אנו מאמינים שקבלת ייעוץ וייצוג משפטי מעורך דין שמתמחה בבלעדיות בתביעות נגד משרד הביטחון אשר יש לו הניסיון והידע הנדרש- הוא שעושה את ההבדל בין כישלון להצלחה.
משרדנו, מתמחה באופן בלעדי בייצוג חיילים ואנשי כוחות הביטחון בתביעות נגד משרד הביטחון- אגף שיקום תוך ליווי מלא לאורך כל הליך הגשת התביעה החל מהגשת טופס תביעה וצירוף המסמכים הנדרשים, ליווי וייצוג בוועדה רפואית ובערכאות משפטיות ועד לקבלת אחוזי הנכות המותאמים למצבו הרפואי של התובע וקבלת מלוא הזכויות.
כל הדרך, צעד אחר צעד, נלחמים עבורכם ועבור הזכויות שלכם.