פסוריאזיס בצבא

מחלת פסוריאזיס (ספחת) היא מחלת עור דלקתית כרונית שיכולה להופיע בכל מקום בעור. במאמר זה, נכיר מהם הגורמים להתפתחות המחלה ונענה על השאלה החשובה ביותר; האם קיים קשר בין התפרצות מחלת הפסוריאזיס לבין השירות הצבאי ואם כן, באילו נסיבות משרד הביטחון יכיר בהתפרצות המחלה ככזו שנגרמה בעקבות השירות.

פסוריאזיס בצבא- רקע כללי

פסוריאזיס (ספחת) היא מחלת עור דלקתית כרונית שנגרמת כתוצאה מתפקוד לא תקין של מערכת החיסון. המחלה אינה מדבקת והערכה היא שכ-2% מהאוכלוסייה סובלים מפסוריאזיס.

גורמים להתפרצות המחלה:

נכון להיום, לא קיימת הוכחה רפואית וחד משמעית לגבי הגורמים להתפרצות מחלת הפסוריאזיס אם כי הערכה היא שמחלת הפסוריאזיס נגרמת עקב חשיפה ללחץ נפשי בשילוב של נטייה גנטית.

הוכחת קשר סיבתי בין התפרצות מחלת הפסוריאזיס לבין השירות הצבאי:

לצורך הוכחת הקשר הסיבתי בין התפרצות מחלת הפסוריאזיס לבין השירות הצבאי יש להוכיח קיומו של אירוע שהיווה טריגר והוציא "מהכוח אל הפועל" את התפרצות המחלה.

כמו כן, תובע אשר מבקש שיכירו במחלת הפסוריאזיס ממנה סובל ככזו שנגרמה במסגרת שירותו, יידרש להוכיח כי טרם שירותו לא סבל מהמחלה, כי נחשף לאירוע דחק עוצמתי הן מבחינה אובייקטיבית והן מבחינה סובייקטיבית וכי הנגעים בעור הופיעו בטווח של חודש עד שלושה חודשים ממועד אותו אירוע דחק.

טרם הגשת תביעה נגד משרד הביטחון בגין מחלת הפסוריאזיס, נכון וכדאי לוודא תחילה מתי החלו הסימפטומים של המחלה והאם שלושה חודשים טרם החלו הסימפטומים, התובע נחשף לאירוע "חריג" כהגדרתו בפסיקה. ככל שכן, ניתן להגיש תביעה כנגד אגף שיקום במשרד הביטחון במסגרת ייבחן הקשר הסיבתי בין התפרצות מחלת הפסוריאזיס לבין השירות הצבאי.

הוכחת קשר סיבתי בין מחלת הפסוריאזיס לבין השירות הצבאי אינו "דבר של מה בכך" ולעיתים קרובות תביעות אלו נדחות בשל קשיים בהוכחת הקשר הסיבתי.

כן חשוב להכיר ולדעת, שככל שקצין התגמולים דחה את תביעת המבקש וקבע כי לא הוכח הקשר הסיבתי בין מחלת הפסוריאזיס לבין השירות הצבאי של התובע, קמה לתובע הזכות להגיש ערעור על החלטה זו בתוך 30 יום (מיום קבלת ההחלטה), אל בית משפט השלום בשבתו כוועדת ערר.

לקריאה מורחבת ראה מאמר בנושא "ערעור על החלטת קצין התגמולים"

חליתם בפסוריאזיס במהלך השירות הצבאי ו/או הביטחוני?

אנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך, צעד אחר צעד

ועדה רפואית ואחוזי נכות- פסוריאזיס בצבא:

בהנחה שמשרד הביטחון יקבע כי הוכח הקשר הסיבתי בין מחלת הפסוריאזיס לבין השירות, התובע  יתבקש להתייצב בפני ועדה רפואית שמטרתה לקבוע את גובה אחוזי הנכות ומשך תקופת הנכות.

במסגרת הוועדה הרפואית כאמור, רופאי הוועדה יעיינו במסמכים הרפואיים שהוגשו במסגרת הגשת התביעה (ומכאן החשיבות באופן הגשת התביעה), ישוחחו עם התובע ויפנו אליו שאלות הקשורות ליכולת התפקודית היומית שלו. כמו כן, הנפגע יתבקש להיבדק בבדיקה רפואית.

לקריאה מורחבת ראה מאמר בנושא "ועדות רפואיות במשרד הביטחון"

אחוזי נכות- פסוריאזיס בצבא:

ככלל, אחוזי הנכות נקבעים בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל- 1969 בהתאמה לפגיעה ולסעיף ליקוי תואם כאשר לעניין מחלת הפסוריאזיס, הנכות תיקבע באופן הבא:

  • בצורה מזערית או ברמיסיה- 1%
  • בצורה קלה- 5%
  • בצורה בינונית- 20%
  • בצורה קשה- 30%

בהקשר של קביעת אחוזי נכות בגין מחלת הפסוריאזיס חשוב להכיר ולדעת שכ-30% מחולי פסוריאזיס יחלו גם בדלקת פרקים ארטריטית (המזכה באחוזי נכות נפרדים).

אנו מאמינים שייעוץ וייצוג משפטי מעורך דין מנוסה ומומחה בתחום תביעות נגד משרד הביטחון הוא שעושה את ההבדל בין הצלחה לכישלון.

משרדנו, מתמחה באופן בלעדי בייצוג חיילים ואנשי כוחות הביטחון בתביעותיהם מול אגף השיקום במשרד הביטחון תוך ליווי מלא לאורך כל הליך התביעה, החל מהגשת טופס התביעה ועד לקבלת מלוא הזכויות המגיעות לכם.  אנו נמצאים לצידכם צעד אחר צעד, תוך ליווי מקצועי וייצוג עיקש בוועדות רפואיות ובערכאות משפטיות.

כל הדרך, צעד אחר צעד, נלחמים עבורכם ועבור הזכויות שלכם.

שיתוף: