הלומי קרב חרבות ברזל ; הלם קרב
הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) עלולה להתפתח בעקבות חשיפה לאירוע מטלטל ומאיים במסגרתו האדם חווה סכנה ממשית לחייו; השתתפות בלחימה, מראות קשים של פציעה או אובדן, או נוכחות באירועים טראומטיים.
התסמינים העיקריים של פוסט-טראומה מתבטאים בזיכרונות חודרניים של האירוע, תחושות "כאילו שהאירוע מתרחש שוב" (פלאשבקים), הימנעות ממצבים או מחשבות המזכירים את האירוע, וכן תחושות מתח, חרדה או כעס מוגברים.
הגשת תביעה אל משרד הביטחון- הלומי קרב חרבות ברזל
בטרם החלה מלחמת חרבות ברזל, הוקם באגף השיקום במשרד הביטחון 'מסלול ירוק' במסגרת רפורמה "נפש אחת", שמטרתו הייתה לייעל את הליך ההכרה בנפגעי פוסט-טראומה. מסלול זה נועד לאפשר הליך מהיר יותר עבור אלו שחוו אירוע טראומטי במהלך פעילות מבצעית בחמש השנים שקדמו להגשת התביעה, ובתנאי שקיימת אבחנה ברורה ורצף טיפולי.
בעקבות מלחמת 'חרבות ברזל', הוקם מסלול הכרה ייעודי עבור נפגעי המלחמה. מסלול זה מעניק מעטפת תמיכה מקיפה למי שנפצע במסגרת הלחימה הכולל זכויות והטבות ייעודיות; תשלום מיידי של מענק כספי חד-פעמי, קבלת מקדמות כספיות בהתאם לחומרת הפציעה, טיפול רפואי ונפשי, סיוע בהתאמת דיור וכיסוי הוצאות עבור בני המשפחה התומכים.
שלבי הטיפול בהגשת בקשה להכרה כנכה צהל- הלומי קרב
בשלב הראשון, הבקשה המוגשת נבחנת בקפידה תוך עיון מדוקדק במסכים הרפואיים שצורפו ובמידע העובדתי שנמסר (ומכאן חשיבות אופן הגשת התביעה).
בשלב השני, קצין התגמולים במשרד הביטחון יבחן בקפידה את הקשר הסיבתי בין הלם הקרב ממנו סובל המבקש לבין שירותו הצבאי או הביטחוני. במידה וייקבע כי לא הוכח קשר סיבתי, רשאי הנפגע לערער על החלטה זו בתוך 30 יום ממועד קבלתה, בפני בית משפט השלום בשבתו כוועדת ערר.
בשלב השלישי, ובמידה וקצין התגמולים קבע כי אכן קיים קשר סיבתי בין הלם הקרב לשירות הצבאי או הביטחוני של הנפגע, יוזמן הנפגע לוועדה רפואית. מטרת הוועדה היא להעריך את היקף הנכות, לקבוע את גובה אחוזי הנכות ומשך תקופת הנכות. גובה אחוזי הנכות כאמור, נקבעים בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל 1969.
ראה תקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל 1969- אתר נבו.
אנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך, צעד אחר צעד
דברים שחשוב וכדאי לדעת לפני ועדה רפואית במשרד הביטחון
החלטת הוועדה הרפואית תתקבל בהתבסס על המסמכים שצורפו במסגרת הגשת הבקשה (ובמסגרת הוועדה), האופן שבו תתארו את מצבכם בפני רופאי הוועדה ובדיקה גופנית.
חשוב, דעו לתאר את המגבלות שלכם בצורה ברורה ועניינית ונהו בצורה מהימנה בבדיקה הרפואית. אל תשכחו לציין כל הגבלה תפקודית שהנכם חויים במסגרת התפקוד היומי אם כי הימנעו מהצגת מגבלות ובעיות שאינן משקפות את מצבכם הרפואי כי הדבר ישפיע בהכרח באופן שלילי על קביעת האחוזים על ידי הוועדה הרפואית.
אנו מאמינים שקבלת ייעוץ וייצוג משפטי מעורך דין שמתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון אשר יש לו הניסיון והידע הנדרש- הוא שעושה את ההבדל בין כישלון להצלחה.
משרדנו, מתמחה באופן בלעדי בייצוג חיילים ואנשי כוחות הביטחון בתביעות נגד משרד הביטחון- אגף שיקום תוך ליווי מלא לאורך כל הליך הגשת התביעה החל מהגשת טופס תביעה וצירוף המסמכים הנדרשים, ליווי וייצוג בוועדה רפואית ובערכאות משפטיות ועד לקבלת אחוזי הנכות המותאמים למצבו הרפואי של התובע וקבלת מלוא הזכויות.
כל הדרך, צעד אחר צעד, נלחמים עבורכם ועבור הזכויות שלכם.