מהי ועדה רפואית משרד הביטחון?
ועדה רפואית במשרד הביטחון, הינה הגוף האחראי על הערכת מצבו הרפואי והתפקודי של הנפגע.
במסגרת הוועדה הרפואית במשרד הביטחון, רופאי הוועדה יציגו עצמם ואת תחום מומחיותם, יבקשו לראות מסמכים רפואיים עדכניים ככל שקיימים, יפנו בשאלות רפואיות ו/או תפקודיות אל הנפגע ולבסוף יבדקו את הנפגע בבדיקה פיזית.
הוועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות של הנפגע בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל 1969 בהתחשב בסוג הפגיעה וחומרתה ובהתבסס על המסמכים הרפואיים שצורפו במסגרת הגשת התביעה (ומכאן החשיבות באופן הגשת התביעה), וממצאי הבדיקה הרפואית.
ראה תקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל 1969- אתר נבו
משך הדיון בוועדה הרפואית משתנה בהתאם למצבו של הנפגע ולתיעוד הרפואי שהוגש כאשר לרוב, מדובר על דיון של כ-20 דקות.
על החלטת הוועדה הרפואית במשרד הביטחון ניתן לערער בתוך 45 יום מיום קבלת ההחלטה.
לקריאה מורחבת ראה מאמר "ועדות רפואיות במשרד הביטחון"
לקריאה מורחבת ראה מאמר "ועדה רפואית במשרד הביטחון- חישוב אחוזי נכות"
לקריאה מורחבת ראה מאמר "החלטת ועדה רפואית במשרד הביטחון- מענק כספי ותגמולים חודשיים"
לקריאה מורחבת ראה מאמר "ערעור על החלטת ועדה רפואית"
דגשים לקראת ועדה רפואית במשרד הביטחון
יש להגיע לוועדה הרפואית עם תעודת זהות או רישיון נהיגה.
יש להגיע כ-20 דקות טרם מועד הוועדה.
ככל שיש מסמכים רפואיים עדכניים שטרם הוגשו לוועדה, יש להביאם במועד הוועדה.
האופן שבו תתארו את מצבכם בפני רופאי הוועדה והמסמכים הרפואיים שתציגו, ישפיעו על קביעת הוועדה ולכן חשוב שתדעו לתאר את המגבלות שלכם בצורה ברורה ועניינית. שתפו פעולה בבדיקה הגופנית, אל תשכחו לציין כל מיחוש, הגבלה או כאב שמופיע.
כמו כן, נהגו בצורה מהימנה והימנעו מהצגת מגבלות ובעיות שאינן משקפות את מצבכם הרפואי כי הדבר עלול להשפיע באופן שלילי על קביעת רופאי הוועדה.
עומדים בפני ועדה רפואית?
אנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך, צעד אחר צעד
עומדים בפני ועדה רפואית?
שינוי מועד ועדה רפואית במשרד הביטחון
ככל שאין באפשרותכם להתייצב במועד שנקבע עבורכם, עליכם להגיש טופס "בקשה לשינוי מועד ועדה" אל מחלקת הוועדות הרפואיות במחוז אליו אתם משוייכים.
ראה טופס שינוי מועד ועדה מחוזית- אתר אגף שיקום משרד הביטחון
ראה טופס שינוי מועד ועדה עליונה- אתר אגף שיקום משרד הביטחון
ועדה רפואית במשרד הביטחון ללא נוכחות
ככל שהנכם מעוניינים שהוועדה הרפואית תדון במצבכם הרפואי ללא נוכחותם בוועדה, עליכם להגיש טופס "בקשה לדיון ללא נוכחות" אל מחלקת הוועדות הרפואיות במחוז אליו אתם משוייכים או אל יחידת הוועדות הרפואיות במטה של אגף השיקום במשרד הביטחון.
ההחלטה על קיום ועדה ללא נוכחות נתונה לשיקול דעתה המקצועי והרפואי של רופאי הוועדה הרפואית ונבחנת בהתאם למצבו הרפואי של הנפגע והתיעוד הרפואי.
חשיבות ייצוג של עורך דין בוועדות רפואיות במשרד הביטחון
להחלטת הוועדה הרפואית חשיבות מכרעת שכן, יש בה כדי להשליך על הזכויות וההטבות להם יהא זכאי הנפגע מאגף שיקום במשרד הביטחון.
מובן, ככל שאחוזי הנכות שייקבעו לנפגע במסגרת הוועדה הרפואית יהיו גבוהים יותר, כך גם ההטבות והתגמולים יהיו גבוהים יותר ומכאן החשיבות בקבלת ייעוץ והכוונה מעורך דין שמתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון, אשר יש לו הידע הנדרש, הניסיון והכלים לוודא שאחוזי הנכות שנקבעו משקפים את מצבו הרפואי של הנפגע בהתאם לתקנות הנכים.
לקריאה מורחבת ראה מאמר "עורך דין משרד הביטחון"
לקריאה מורחבת ראה מאמר "עורך דין משרד הביטחון תביעה נגד משרד הביטחון"
נקודה חשובה בהקשר של ועדות רפואיות במשרד הביטחון היא שנכון למועד זה, הוועדות הרפואיות של פצועי מלחמת "חרבות ברזל" עתידות להתחיל בחודש אוקטובר 2024 אך יחד עם זאת, ובמקרים מסויימים, קיימת האפשרות לפנות אל אגף שיקום במשרד הביטחון בבקשה לוועדה רפואית מוקדמת.
לקריאה מורחבת ראה מאמר "פציעה במסגרת מלחמת חרבות ברזל- שלבי ההליך והזכויות הנלוות".
לקריאה מורחבת ראה מאמר "פציעה במלחמת "חרבות ברזל"- חיילים ואנשי כוחות הביטחון"
שירותכם הצבאי הוא תרומה משמעותית למדינה, וזכותכם לקבל את מלוא ההכרה וההוקרה המגיעות לכם במקרה של פציעה או מחלה שנגרמו במהלך השירות . הכרה בנכות צה"ל היא לא רק זכות, אלא גם צעד הכרחי להבטחת עתידכם.
אנו מאמינים שייצוג וליווי משפטי מעורך דין מנוסה שעוסק בתחום תביעות נגד משרד הביטחון והכרה של נכי צה"ל הוא שעושה את ההבדל בין הצלחה לכישלון. משרדנו, מתמחה בתביעות נגד משרד הביטון וייצוג חיילים ואנשי כוחות הביטחון בתביעות מול אגף שיקום תוף ליווי מלא לאורך כל ההליך.
צעד אחר צעד, נלחמים עבורכם ועבור הזכויות שלכם.