זימון ועדה רפואית באגף השיקום במשרד הביטחון

ועדה רפואית במשרד הביטחון היא הגוף האחראי על קביעת נכותו של נפגע שהוכר לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי''ט- 1959. להחלטת הוועדה כאמור, חשיבות מכרעת מאחר וכתוצאה ישירה מהחלטת הוועדה ייקבעו זכויותיו של הנפגע. במאמר זה נכיר את תפקיד וסמכות הוועדה הרפואית, הרכב הוועדה הרפואית, איך מחושבים אחוזי הנכות ומה ניתן לעשות כאשר ההחלטה שהתקבלה, אינה משקפת את מצבו הרפואי של הנפגע.

תפקידה של ועדה רפואית באגף השיקום במשרד הביטחון

תפקידה של הוועדה הרפואית באגף שיקום במשרד הביטחון היא להעריך את נכותו של הנפגע בהתבסס על החומר הרפואי שהוגש במסגרת הגשת התביעהו/או הבקשה (וחומר רפואי נוסף שיוצג במסגרת הוועדה), ובהתבסס על בדיקה רפואית שאליה יידרש הנפגע במועד הוועדה.

כמו כן, במסגרת הוועדה, רופאי הוועדה יפנו אל הנפגע שאלות הנוגעות למצבו הרפואי והתפקודי במטרה וניסיון להבין את חומרת הפציעה.

החלטת הוועדה כאמור, ניתנת בהתאם לתקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות) תש"ל- 1969 על ידי התאמת הפגיעה וחומרתה לסעיפים המתאימים שבקובץ התקנות.

לקריאה מורחבת, ראה תקנות הנכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות), תש"ל- 1969- אתר נבו.

סמכות הוועדה הרפואית באגף השיקום במשרד הביטחון

  • ועדה רפואית מחוזית- מוסמכת לקבוע דרגת נכות של מי שהוכר כנכה צה"ל ולדון בבקשות להחמרת מצב רפואי ובקשות לנכות מוסבת (תקנה 9).
  • ועדה רפואית עליונה- מוסמכת לדון בערעורים המוגשים על החלטת הוועדה המחוזית. מוסמכת לאשר את החלטה הוועדה המחוזית, לבטל את ההחלטה או לשנות אותה.

הרכב הוועדה הרפואית באגף השיקום במשרד הביטחון

הוועדה הרפואית מורכבת מרופאים בעלי מומחיות רלוונטית לפגיעה של הנפגע וממזכיר ועדה.

הרכב הוועדה יכלול רופא אחד או יותר, בהתאם לסוג הוועדה, סוג הפגיעה, לנסיבותיה ולמצבו הרפואי של הנפגע.

חליתם או נפצעתם במהלך השירות הצבאי ו/או הביטחוני?

אנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך, צעד אחר צעד

חישוב אחוזי נכות כוללים ועדה רפואית באגף השיקום במשרד הביטחון

במקרה בו נקבעו לנפגע דרגות נכות שונות בגין פגימות שונות, דרגת הנכות תחושב כדלקמן; דרגת הנכות הגבוהה ביותר תחושב במלואה ודרגת הנכות שלאחריה תחושב מתוך האחוז שנותר לאחר הפחתת דרגת הנכות הקבועה וכן הלאה.

לקריאה מורחבת ראה מאמר מפורט בנושא "ועדה רפואית במשרד הביטחון- חישוב אחוזי נכות"

ערעור על החלטת ועדה רפואית באגף שיקום במשרד הביטחון

על החלטת ועדה רפואית מחוזית ניתן לערער תוך 45 יום (מיום קבלת ההחלטה), בפני ועדה רפואית עליונה.

על החלטת ועדה רפואית עליונה ניתן לערער תוך 45 יום (מיום קבלת ההחלטה), בפני בית המשפט המחוזי בשאלה משפטית.

__

אנו מאמינים שייצוג וליווי משפטי מעורך דין מנוסה שעוסק בתחום תביעות נגד משרד הביטחון והכרה של נכי צה"ל הוא שעושה את ההבדל בין הצלחה לכישלון.

משרדנו, מתמחה באופן בלעדי בייצוג וליווי חיילים, אנשי מילואים ואנשי כוחות הביטחון בתביעותיהם מול אגף השיקום במשרד הביטחון תוך ליווי וייצוג עיקש בוועדות רפואיות ובערכאות משפטיות.  

כל הדרך, צעד אחר צעד, נלחמים עבורכם ועבור הזכויות שלכם.

 

 

שיתוף: